Skip to content

Falsade plåttak

Falsade plåttak

Ett handfalsat plåttak är en klassiskt vacker takbeläggning. Vi tillverkar allt själva från plan plåt och kan därför anpassa takets utformning oavsett hur taket ser ut. Takets infästning sker med dolda klammer som falsas in i skarvarna, taket är alltså helt utan genomföringar vilket gör det extremt hållbart och vattentätt. Mycket av arbetet utförs med handverktyg på klassiskt vis, lika som för 100 år sedan.

Det har visat sig att detta är det mest hållbara taket över tid och med extremt lågt underhållskrav. Arbetena utförs dubbelfalsat, enkelfalsat, skivtäckt eller bandtäckt beroende på krav och utseende. Vi erbjuder detta koncept i lackerad stålplåt i en mängd olika färger, koppar, zink och aluminium, även detta beroende på dina önskemål. OBS! Detta är ej att blanda ihop med ”klicktaken” som ska motsvara ett sådant tak.

Skillnaden är att på ett klicktak så falsas ingenting ihop likt ett handfalsat plåttak, allt ligger uppepå taket likt andra tak. Dvs nocken skruvas, plåtbeslagningar runt skorstenar och liknande genomföringar ligger också bara uppepå med lösa vingar. ”klicktak” kan vi också erbjuda men passar bäst på ett tak utan genomföringar och andra krångligheter.

Berätta för oss om dina önskemål så kan vi föreslå rätt modell och plåtkvalitet.

Välkommen att kontakta oss idag!

Vill du veta mer eller har du frågor?

Vi svarar gärna på din frågor. Ring oss så kan vi hjälpa dig med just din förfrågan!